Un poco de historia del John's 

Al centre comercial Segle XXI trobem el John’s Italian Caffe, un restaurant especialitzat en cuina tradicional italiana que sap captivar la seva clientela gràcies als seus plats saborosament coloristes, el seu ambient càlid i el seu excel·lent servei Ubicat al 27 de Baldwin Street, al cor de Toronto, Baldwin Street era un carrer predominantment jueu a principis del segle pasta. La casa que alberga el restaurant té pràcticament 105 anys i encara conserva vestigis de la tradició jueva dels seus anteriors propietaris, tal i com poden ser la talla dels Deu Manaments al marc de la porta.

John’s Italian Caffe va ser fundat aquí el 1981 per John Lostracco.

Per a la creació del John’s Italian Caffe, John Lostracco va inspirar-se en els cafès italians de Nova York per al disseny del restaurant i s’utilitza el color verd característic per evocar l’especialitat de la casa, la salsa Pesto.

Aquest va ser el primer restaurant de Toronto on els plats és servien amb aquesta salsa de formatge parmesà i alfàbrega. La recepta de la salsa fou heretada per John Lostracco de la seva mare. La salsa Pesto no només es serveix en pizza, pastes, sandvitxos i brochettas, sinó que també podia ser comprada al restaurant en petits pots per emportar a casa.

L’actual propietari del restaurant es Julián Henao. La seva passió per el menjar el va fer estudiar un programa culinari a la universitat. Després de estar treballant al John’s Italian Caffe i ascendir de rentaplats a gerent, el 2003 va proposar de comprar el restaurant a John Lostracco. Precisament, treballant al costat d’aquest va aprendre tots els secrets del John’s Italian Caffe i que l’havien convertit en un restaurant únic. Des de llavors, de mica en mica, Julián va anar incorporant el seu toc personal al menú, però sempre respectant l’anima del menjar tradicional Italià, amb la seva senzillesa i els plats casolans sempre al menú i que són els preferits dels seus clients.

 

Ara, John’s Italian Caffe ha arribat a Terrassa en mans de José Arévalo, un jove emprenedor que va marxar a Toronto sense conèixer res d’aquest món. Informàtic de professió, la necessitat el va portar a treballar de rentaplats com ho feu en Julián. I a l’igual que aquest, va anar ascendint passant per les pizzes, amanides, pastes i al final, el propi Julián el va formar per el·laborar totes les salses i productes casolans que es segueixen produint al John’s Italian Caffe.